Mijn schilderstijl

Graag schilder ik  kleurrijk en expressief werk met een eigenzinnige stijl. Schilderdoeken kunnen mij niet groot genoeg zijn, waarbij ik grote penselen, het paletmes en heldere kleuren hanteer. Ik houd van authentieke en elegante sferen in zowel een kleurrijke als in een zwart/wit stijl middels penseelstreken in acryl, olie en Indisch inkt.

Vanaf het eerste uur schilder ik in grove lijnen en heb daar later een wat meer gedetailleerde stijl aan toegevoegd. Ik houd van het combineren van ogenschijnlijk tegenstrijdige elementen. Door de vele reizen voor mijn bedrijf heb ik bijna alle werelddelen geregeld bezocht. De daarbij opgedane ervaringen met vele culturen zie je terug in mijn werken.

In mijn huidige werk zijn, naast het dagelijkse leven,  twee hoofdthema’s te onderscheiden: “Mens” en “Food” zoals een persoonlijk portret in opdracht of een weergave van de dansende, misdragende langoustines ………..

Mijn drijfveer

Mijn drijfveer is beleving en een sterke weergave van diepte en gevoel. Ik wil bij de mensen “binnenkomen” door schoonheid, verwondering, eerlijkheid en puurheid.

Als klein kind was ik bijzonder gefascineerd door de creativiteit van mijn vader. Mijn vader, geboren en getogen op midden Java, heeft de Aziatische cultuur meegenomen naar Nederland alwaar ik ben geboren. Zijn eerste creaties op Nederlandse bodem waren een heel scala aan Delfts blauw porselein. Tegelijkertijd stak hij veel vrije tijd in het schilderen, aquarelleren en het maken van pentekeningen; ik keek al vroeg de kunst bij hem af hoe hij met zijn kwast, penseel of inktpen mooie schilderingen creëerde.

Bekijk de site en/of neem graag contact met mij op voor een gesprek.

VOOR DE INKTSCHILDERINGEN zie graag de website: https://mooiestreken.com